Skupština Republike Kosova

Javno saslušanje Komisije za obrazovanje, nauku, tehnologiju, inovacije, kulturu, omladinu i sport

03.05.2024

Komisija za obrazovanje, nauku, tehnologiju, inovacije, kulturu, omladinu i sport, predvođena predsedavajućom radne grupe Arjeta Fejza, kao i članicom Arjeta Rexhepi, održala je javnu raspravu u Opštini Južna Mitrovica povodom Nacrta zakona br. 08/L-264 o mladima. 

Na ovom javnom slušanju učestvovali su predstavnici direkcija za mlade na nivou opštine, predstavnici OEBS-a, lokalne omladinske organizacije i druge interesne grupe.

Predsedavajuća radne grupe, poslanica Arjeta Fejza, zahvalila se svim prisutnima na prisustvu, pri čemu je istakla da će ovim nacrtom zakona biti regulisana mnoga pitanja za mlade i omladinske aktivnosti. Pored toga, ona je istakla da će biti održane tri javne rasprave u vezi sa ovim nacrtom zakona, kako bi se obuhvatili svi regionalni centri.

Članovi Komisije i drugi relevantni akteri koji su učestvovali na ovoj javnoj raspravi dugo su raspravljali o sadržajnim aspektima ovog nacrta zakona, istovremeno dajući sugestije, komentare i preporuke, kako bi se ovaj delokrug što bolje regulisao.

Predsedavajuća Fejza se zahvalila svim prisutnima na učešću, uveravajući ih da će sve njihove primedbe, sugestije i preporuke biti razmotrene od strane komisije.